CARPACCIO DE VEDELLA

El carpaccio de vedella és un primer plat típic d'Itàlia que consisteix en filets molt prims de vedella crua servits amb una vinagreta i sovint decorats amb ceba o tàperes.

Temps de preparació: 15 min + 30 min al congelador
Temps de cocció: cap
per a 4 persones

Ingredients

350 grs de solomillo, filet o costelles de vedella
40 ml de suc de llimona
50 ml d'oli d'oliva verge extra
100 grs de formatge parmesà a temperatura ambient
100 grs de fulles de rúcula
3 cullerades de tàperes en conserva.

Preparació

  1. Per a preparar el carpaccio, netejar bé la vedella de grassa i nervis. Embolicar en un film transparent i guardar-la al congelador durant 30 minuts com a mínim o fins que estigui dura però no massa. Retirar el film i amb un ganivet molt fi i esmolar, tallar la carn en filets molt prims. Colocar cada filet entre dues làmines de film transparent i donar cops suaus als filets amb la mà de morter per aplastar-los.
  2. Distribuir els filets en 4 plats, colocant una sola capa de filets lleugerament superposats en cada un. Cobrir-los amb un film transparent i colocar-los a la nevera fins que estiguin llestos per a servir.
  3. Per elaborar l'acompanyament , batre el suc de llimona i l'oli d'oliva. Posar-hi sal i pebre al gust i reservar.
  4. Tallar virutes de formatge parmesà (6 per plat). Reservar-lo.
  5. Just abans de servir, amanir les fulles de rúcula amb la meitat de la vinagreta i es posen als plats del carpaccio. es treu el film transparent. Disposar les virutes de formatge parmesà i les tàperes sobre el carpacció. Cobrir amb la resta de la vinagreta i servir-ho tot junt amanit amb pebre negre acabat de moldre.
La carn se li pot demanar al carnisser que us la prepari ja per carpaccio, això si li demaneu que us la posi de qualitat i en film transparent de plàstic. Aquesta recepta es pot adaptar al gust, afegint herbes aromàtiques picades.

Entrades populars