07/02/2009

SOPA DE PEIX LLEUGERA



Us presento una sopa de peix lleugera que he trobat al web “Directo al paladar” Es fa un caldo curt, a base de verdures, aromatitzada amb llorer i julivert, i es bull amb el peix.
Ingredients per 4 persones.
1 ceba, 1 tomàquet madur, 2 grans d’all, mig pebrot vermell, 50 cc d’oli d’oliva verge, 2 fulles de llorer, 1 patata mitjana, 2 cullerades de julivert picat, 200 grs peix blanc congelat en filets, sal.

Prepara el caldo curt posant en una olla 1,5 litres d’aigua. Posa a calentar i afegeix la ceba pelada i tallada, el tomàquet a quarts, el pebrot picat , el llorer i la patata pelada i a rodanxes fines.


Afegir una mica de sal i una mica d’oli , tireu el julivert picat i deixeu coure a foc moderat, tapat, uns 20-25 minuts, o fins que tot quedi molt tendre.
En aquest punt afegir el peix, net de pell i espines, i deixeu coure uns 5 minuts, temps just per que el peix quedi tendre.
Degustació.
Servir al moment aquesta lleugera i digestiva recepta de peix blanc, recepta de dieta llleugera. La costum es servir-la amb una trocet de limona,i que el comensal exprimeixi sobre el caldo. Si es vol es pot fet una altra versió afegint gambas pelades o altres peixos. Sana, barata i deliciosa.