GASPATXO AMB ESCOPINYES
Ingredients per a 4 persones:
- 1 kg de tomàquets vermells molt madurs
- 50 g de ceba tendra
- 1 gra d'all
- 80 g de cogombre
- 50 g de pebrot vermell
- 50 g de pebrot verd
- 200 g de miga de pa del dia anterior
- 1 tassa d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre
- sal
- pebre
- 500 g de escopinyes fresques
- 1 full de gelatina (2 g)
- Posar les escopinyes en un pot amb aigua i tapar, deixar-les a foc viu fins que s'obrin. Coleu el suc en un colador fi i reserveu-lo per a preparar la gelatina. Retireu les closques de les escopinyes.
- Netejeu molt bé totes les verdura i peleu la ceba. Traieu les pepites del cogombre i tritureu a la batedora electrica totes les verdures juntament amb el vinagre i el pa remullat en aigua, fins que quedi un puré molt fi. Salpebreu al gust. Afegiu l'oli, batre de nou i reserveu a la nevera.
- Salpebreu lleugerament el suc de les escopinyes i el calenteu. Una vegada calent, aparteu del foc el suc, i afegiu el full de gelatina previament remullada en aigua i escurreguda, ho remeneu amb una cullera perquè es disolgui. Ho deixeu refredar una mica i ho poseu a un motlle de glaçons i ho deixeu quallar a la nevera. Una vegada solidificat ho reserveu per a guarnició.
- Retireu el gaspatxo de la nevera i si voleu ho completeu amb aigua al gust, ho repartiu en copes o bols, afegiu les escopinyes i els glaçons del suc que teniem reservats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada